Prva radionica na temu Primjena Uredbe o trogodišnjem i godišnjem planiranju rada, monitoringu i izvještavanju za Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke
Naziv događaja: Opći program stručnog usavršavanja
Finansijski budžet događaja: ADS i Donatori
Mjesto održavanja događaja: Mostar
Trajanje događaja: 7
Datum održavanja događaja: 14.07.2021. godiNe
Rok za prijave (u) : 14.07.2021. godiNe
Noćenje: Ne

Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, uz podršku Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, a u cilju realizacije aktivnosti vezano za Zaključak Vlade Federacije BiH broj: 1618/2020 o potrebi edukacije zaposlenih za primjenu Uredbe o trogodišnjem i godišnjem planiranju rada, monitoringu i izvještavanju, organizuje prvu radionicu 14.07.2021. godine u Mostaru za uposlenike Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Cilj održavanja: Jačanje kapaciteta rukovodećih državnih službenika za primjenu predmetne uredbe, direktno učešće u izradi trogodišnjeg i godišnjeg plana rada i izvještaja uz mentorsku podršku trenera.

Očekivani ishod: Državni službenici stekli znanja i vještine za izradu plana rada; Izrađeni prvi nacrti dokumenata.

Metodološki pristup: 3 in class radionice i 4 online mentorstva.

Vremenski okvir: Sedmodnevni program će se realizovati u periodu 14.07. -31.08.2021. godine.

Način prijavljivanja: Pravo učešća imaju zaposlenici Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke  koje imenuje rukovoditelj organa uprave i koji blagovremeno izvrše on-line prijavu, isključivo putem web stranice Agencije www.obuke.adsfbih.gov.ba , uz obavezno navođenje kontakt osobe za obuku. Ispunjavanjem on-line prijave polaznici izjavljuju da su dobili saglasnost neposrednog rukovodioca i rukovodioca organa za učešće na ovoj edukaciji.

Krajnji rok za dostavljanje prijavnih obrazaca je: 09.07.2021. godine

Koordinator obuke za eventualna pitanja je Sanela Tojaga, kontakt putem maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., ili mobitela 061/997-971.